XII Congreso Nacional CyTA CESIA, 02-04 Abril 2024. Barcelona, España
Mendoza-Pérez, Rito J; Caballero, Pedro; Ronda, Felicidad. Efecto de la Variedad sobre las propiedades nutricionales y tecno-funcionales del subproducto obtenido tras la extracción de aceite a partir de semillas de cáñamo. Barcelona, España.
IV Congreso Nacional CyTA Junior, 02 de Abril 2024. Barcelona, España
Calix-Rivera, Caleb S., Rivera-Flores, Octavio., Villanueva, Marina., Ronda, Felicidad. Harina del fruto de pan (Artocarpus Altilis) : un ingrediente con prometedoras propiedades para el desarrollo de nuevos productos. Barcelona, España
6th international symposium on gluten-free cereal products and beverages (2023) (ICC BEST POSTER AWARD)
Calix-Rivera, C. S., Rivera-Flores, O., Vela, A.J., Villanueva, M., Ronda, F. Suitability of breadfruit flour as a gluten-free ingredient: hydration, thermal, pasting properties and rheological characterization. Roma, Italia.
6th international symposium on gluten-free cereal products and beverages (2023)
Vicente, A., Mate, M., Villanueva, M., Caballero, P.A., Lazaridou, A., Biliaderis, C.G., Ronda, F. An alternative technology to improve gluten-free bread quality: microwave-assisted hydrothermal treatment of buckwheat grains. Roma, Italia.
21st Gums & Stabilizers for the Food Industry Conference (2023)
Náthia-Neves, G., Vela, A.J., Calix-Rivera, C. S., Vicente, A., Mauro, R.R., Abebe, W., G., Muñoz, J. M., Villanueva, M., Caballero, P.A., Ronda, F. Hydrothermal treatments assisted by emerging technologies: an effective alternative to obtain gluten-free ingredients with improved properties. Tesalónica, Grecia.
Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Ciencia, Ingeniería y Tecnología de los alimentos (2022)
Calix-Rivera, C.S., Rodríguez, S., Villanueva, M. & Ronda, F. Estudio comparativo de dos tratamientos hidrotérmicos sobre las propiedades físico-funcionales de la harina de arroz. Salamanca, España.
Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Ciencia, Ingeniería y Tecnología de los alimentos (2022)
Gutiérrez, A.L., Rico, D., Ronda, F., Martín-Diana, A.B. & Caballero, P.A. Aplicación de las altas presiones hidrostáticas para la obtención de harinas de alto valor nutricional aptas para la elaboración de productos sin gluten. Salamanca, España.
Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Ciencia, Ingeniería y Tecnología de los alimentos (2022)
Mendoza-Perez, R.J. Propiedades físicas, funcionales y nutricionales de los subproductos procedentes del prensado de pistacho natural: comparación entre diferentes sistemas de extracción. Salamanca, España.
19th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop (2022)
Gutiérrez, A.L., Hernanz, A., Rico, D., Ronda, F., Martin-Diana, A.B. & Caballero, P.A. Application of high hydrostatic pressure processing to obtain a nutritious whole grain buckwheat flour with enhanced gluten-free baking performance. Valencia, España.
Trends in grain-based foods (2022)
Gutierrez, A.L., Padrones, I.C., Rico, D., Ronda, F., Martin-Diana, A.B., Caballero, P.A. Impact of short-time high hydrostatic pressure treatments on whole buckwheat grains to modulate the functional properties of the resulting flours. Presentación oral. Braganza, Portugal.
16th ICC Cereal and Bread Congress (ICBC) (2021)
Mendoza, R., Encinas, E., Miguel, J.M., Gutierrez, A., Villanueva, M., Caballero, P.A., Ronda, F. Hemp (Cannabis sativa L.) flour obtained from seeds of industrial varieties grown in Spain: a study of its potential as a high nutritional value food ingredient. Evento en línea.
16th ICC Cereal and Bread Congress (ICBC) (2021)
Vicente, A., Villanueva, M., Calix, C.S., Gutierrez, A., Caballero, P.A., Ronda, F. Microwave treatment of buckwheat grains at different moisture content and its effect on techno-functional and rheological properties of obtained flours. Evento en línea.
16th ICC Cereal and Bread Congress (ICBC) (2021)
Gutierrez, A., Rico, D., Villanueva, M., Ronda, F., Martín-Diana, A.B., Caballero, P.A. Study of different presoaking temperatures of buckwheat whole grains treated with high hydrostatic pressure: effects on functional, technological and nutritional properties of flours. Evento en línea.
X Congreso Nacional CyTA – CESIA (2019)
Caballero P.A., Gutiérrez, A., Vicente A., Villanueva M., Solaesa A.G., Harasym J., Martin-Diana A.B., Rico D., Ronda F. Tratamiento de granos de cereales y pseudocereales con tecnologías emergentes como estrategia para la mejora de la calidad y el valor nutricional de productos sin gluten. Presentación Oral. León, España.
Biet (2017)
Ronda, F., Caballero, P.A., Harasym, J., Abebe, W., Pérez-Quirce, S., Villanueva, M., Siliuto, C., Mauro, R.R., Moraleja, A., Santos, D., Mendoza, R.J., del Amo, P., Vela, A., López, L., Ada, K., Plaza, M., Fernández, N. Estrategias para la mejora de productos sin gluten. Barcelona, Spain